ADAS Auto

TEXA’s oplossingen voor de kalibratie van radar- en camerasystemen

Ontworpen om tijdens het rijden veiligheid en comfort te bieden, de ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) komen steeds vaker voor in de nieuwste generatie voertuigen en kunnen bestaan uit o.a.: autonoom noodremmen, cruise control, rijstrook en voetgangersdetectie en verkeersbordherkenning, om er zo maar een paar op te noemen. Om professionals te helpen bij het repareren van deze geavanceerde actieve veiligheidsvoorzieningen, heeft TEXA een complete, modulaire oplossing met meerdere merken ontwikkeld die in staat is te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van professionals in de automobielsector, of het nu glasvervangingsspecialisten, carrosseriebedrijven of werkplaatsen met meerdere merken betreft.

De ADAS-oplossing omvat:

  1. RCCS (radar en camera kalibratiesysteem)
  2. CCS (camera kalibratiesysteem)
  3. Reflectorplaat voor kalibratie van dode hoekradar
  4. ADAS Vrachtwagen-set

De oplossingen van TEXA maken het mogelijk om de juiste werking van de ADAS-systemen met een uitstekende precisie te herstellen, statische en dynamische kalibraties uit te voeren en een brede dekking van de merken personenauto’s en vrachtwagens te garanderen, zoals: Alfa Romeo, BMW, Chevrolet, Fiat, Jeep, Kia/Hyundai, Honda, Infinity, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel, Renault/Smart, Subaru, Toyota, Volkswagen Groep, Volvo, Iveco, Man, Renault Truck, Scania en Volvo Truck. De IDC5-software begeleidt de technicus stap voor stap door de procedures heen, dankzij de speciale hulp- en gegevenssheets die speciaal voor elk voertuig zijn ontwikkeld. Daarnaast heeft TEXA-EDU, om de ADAStechnologie te helpen begrijpen, D9C en D9T ontwikkeld. Twee gespecialiseerde cursussen om te leren hoe de verrichtingen moeten worden uitgevoerd in overeenstemming met de normen die door de verschillende fabrikanten worden gevraagd.

Het RCCS, een multifunctionele merk-unit voor radars en camera’s

Het RCCS (radar- en camera kalibratiesysteem) is de complete, professionele oplossing die TEXA heeft ontwikkeld voor de wereld van carrosseriebedrijven, specialisten in glasvervanging en werkplaatsen voor meerdere  merken. Het is ideaal om alle kalibratiehandelingen van camera’s en radars uit te voeren. Het RCCS is samengesteld uit: een robuust hoofdframe (elektrisch in hoogte verstelbaar en gemakkelijk door de werkplaats te dragen dankzij de draaiende wielen), een instelbalk (uitgerust met een verschuivende reflecterende plaat en twee spiegels) en twee praktische zelf centrerende klemmen met een innovatief systeem dat onmiddellijk op het stuur wordt bevestigd, compleet met laseraanwijzers en schaalverdelingen die zorgen voor de grootst mogelijke precisie bij het uitlijnen van het voertuig. Met deze technologische uitrusting kunt u het RCCS eenvoudig, met absolute precisie en in totale veiligheid positioneren, in overeenstemming met de vereisten van de verschillende fabrikanten.

RCCS

Het RCCS is modulair omdat hij compatibel is met alle TEXA-panelen, met de mogelijkheid om alleen de vereiste panelen te kiezen, op basis van
de behoeften van de gebruiker. Het RCCS is veelzijdig, omdat deze kan worden gebruikt in combinatie met de andere specifieke oplossingen voor de kalibratie van radars en achterste camera’s, waardoor een complete oplossing wordt gecreëerd waarmee u kunt werken op elektronische rijhulpsystemen voor bestuurders, zoals:

– Waarschuwing voor botsing achterzijde
– Rijstrookondersteuning
– Adaptieve Cruise Control
– Parkeerhulp
– Dode hoek detectie
– Nachtzichtsysteem
– 360° camera

Op de hoogte blijven van het TEXA nieuws?
Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Wij respecteren uw privacy